Apr 28 2014

Vyšel Debian 7.5 Wheezy

Rubrika: Nasazení, Projekt, Vývoj 9:16  

Debian 7 Wheezy dostal pátou aktualizaci, která přináší zejména opravy bezpečnostních chyb, novější verzi jádra systému, ale také například nové verze ovladačů grafických karet. Ve větvi backports se objevilo jádro ve verzi 3.13 místo dosavadního 3.12. Uživatelé, kteří systém pravidelně aktualizují, nemusí činit žádné další kroky k přechodu na nejnovější verzi.


Apr 28 2014

Prodloužení podpory Debianu 6.0 Squeeze

Vývojáři oznámili, že z Debianu 6.0 Squeeze se stává vydání s prodlouženou podporou, jinými slovy LTS (Long Term Support) vydání. Původně oznámený konec podpory předposledního vydání Debianu byl 31. květen 2014. Nově stanovený konec podpory je únor 2016. Znamená to tedy, že Squeeze bude podporován 5 let od jeho vydání. Nutno podotknout, že toto prodloužení se týká pouze uživatelů dvou hlavních architektur i386 a amd64. Na základě úspěchu tohoto projektu bude posouzeno, zda se prodloužená podpora bude týkat i současného stabilního Debianu 7 Wheezy a také příštího Debianu 8 Jessie.


Apr 14 2014

2. sraz členů našeho fóra, uživatelů Debianu i jiných linuxových dister

Víkend na přelomu května a června bude patřit již druhému srazu nejen členů našeho fóra, ale i ostatních linuxáků.

Ačkoliv počet účastníků předloňského srazu nebyl zrovna ideální a dal by se vyjádřit prsty dvojice rukou, dalo se to čekat, neboť nikdo nevěděl, do jaké vody vstoupí, jestli to nebude trapas a zbytečná ztráta času. Kupodivu i v tak malém počtu účastníků se sraz nečekaně dobře vydařil a minimálně většina z nich dorazí i letos.

Letošní sraz bude opět v Seči, velice oblíbené turistické destinaci s krásnou přírodou, nikoliv však v kempu na pláži jako minule, kde by sraz kolidoval s mnohem mohutnějším srazem, ale v menším a klidnějším kempu U letadla.
Celá akce započne v pátek 30. 5. 2014 a skončí v neděli 1. 6. 2014.

Všechny vás srdečně zvou a těší se na vás: Petr Krčmář, Ota Trkola, Antonín Mička, Roman Horník a další.

Bližší informace a diskuzi k tomuto tématu naleznete na našem fóru