Dec 31 2012

PF 2013

Rubrika: Nezařazené 22:22  

Vážení uživatelé Debianu, vážení návštěvníci,
 
protože starý rok končí a nový, s pořadovým číslem 2013, začíná, jménem redakce a zároveň také administrátorů fóra vám všem chci popřát co nejradostnější vstup do nového roku, hodně štěstí, zdraví, lásky a úspěchů, ale také pevné nervy, které na překonání roku příštího budeme nejspíš potřebovat.
Zároveň vám chci popřát bezproblémové instalace a aktualizace, a radostné úsměvy na vašich tvářích nejen při používání Debianu.
 
Nezapomeňte, že rok 2013 bude rokem vydání Debianu Wheezy… tedy možná


Dec 29 2012

Návod: instalace prostředí Cinnamon do Debianu Wheezy

Rubrika: Balíčky, Návody, Software 13:29  

Pokud jste zastánci klasického uspořádání desktopu, na které jste byli zvyklí na prostředí Gnome 2, máte několik možností, jak toto uspořádání používat i po příchodu Gnome 3 (Gnome-shell):

  • Použít tzv. fallback mód Gnome 3, ale ruku na srdce, toto je opravdu nouzovka a prostředí není ani primárně určeno pro každodenní použití
  • Přechod na jiné grafické prostředí, například Xfce, LXDE nebo Mate
  • Použit grafické prostředí Cinnamon

Cinnamon je fork prostředí Gnome-shell. O vývoj se stará tým okolo distribuce Linux Mint, kde bylo toto prostředí také poprvé použito. Postupně se ovšem dostává do repozitářů ostatních distribucí a Debian není v tomto výjimkou. Právě prostředím Cinnamon a jeho instalací do Debianu Wheezy se zabýváme v tématu na našem fóru.