May 18 2009

KDE 4 je v testingu

Rubrika: Nezařazené 8:36  

Je to jen něco málo přes měsíc, co se balíčky KDE 4.2.2 dostaly do Debianu a už jsou i součástí testingu (Squeeze). Pokud používáte KDE a nechcete ještě používat čtvrtou řadu, budete muset ručně zakázat aktualizaci příslušných balíků.


May 10 2009

NetworkManager 0.7.1 je v testingu

Rubrika: Balíčky, Software 20:04  

Do Debianu testing (Squeeze) se během víkendu z unstable dostal NetworkManager verze 0.7.1. Kromě samotné systémové služby byl aktualizován také applet pro prostředí GNOME. Ještě dodám, že nová verze přináší oproti té předchozí (0.6.6) řadu vylepšení jako například lepší správu uložených bezdrátových sítí.


May 06 2009

Anketa o nejoblíbenější distribuci

Rubrika: Nezařazené 12:37  

Server ABCLinuxu.cz opět pořádá tradiční anketu o nejoblíbenější linuxovou distribuci. V loňském roce se Debian umístil na třetím místě za Ubuntu a (open)SUSE. Pokud máte Debian rádi, můžete pro něj hlasovat a podpořit jej.


May 06 2009

Debian přechází na EGLIBC

Rubrika: Balíčky 10:01  

Aurélien Jarno oznámil, že do repositářů nahrál balíčky Embedded GLIBC (EGLIBC). Ty právě čekají ve frontě a brzy v Debianu nahradí stávající GLIBC. Z pohledu uživatele se nic nemění, názvy balíků zůstávají stejné a GLIBC a EGLIBC jsou binárně i zdrojově kompatibilní. Nová varianta systémové knihovny ale přináší mnoho výhod, které se budou vývojářům hodit v budoucnu: lepší podpora embedded architektur, rychlejší vývoj, pružnější reakce na chyby, lepší možnosti při kompilaci, lepší testovací nástroje, možnost podpory různých shellů a podobně.