Jun 29 2009

Vyšla druhá aktualizace Debianu Lenny

K dispozici je v pořadí druhá aktualizace Debianu Lenny, který vyšel v únoru letošního roku. Nejedná se o novou verzi Debianu a jako obvykle jsou v této verzi zahrnuty všechny doposud vydané aktualizace. Pokud pravidelně aktualizujete svou stávající instalaci, už máte všechny balíčky v nových verzích. Pokud potřebujete nové instalační obrazy, sáhněte do některého ze stahovacích zrcadel.


Jun 26 2009

Instalační obrazy pro Debian Lenny s jádrem 2.6.30

Rubrika: Balíčky, Software 15:14  

Kenshi Muto nabídl ke stažení upravené obrazy pro Debian Lenny, do kterých přidal nejnovější jádro 2.6.30, které je už nějakou dobu v unstable. Navíc je přidáno pár drobných úprav. Stahovat můžete z Kenshiho serveru, k dispozici jsou média pro i386 a amd64.


Jun 17 2009

Nová Samba 3.4.0pre2 v experimental

Rubrika: Balíčky, Software 16:07  

Christian Perrier oznámil, že do experimentalu nahrál balík Samba 3.4.0pre2. Kromě samotné nové verze Samby došlo k rozdělení balíku samba-common na dva samostatné: samba-common-bin a samba-common. Cílem je, aby časem mohly být na jednom stroji balíky Samba3 i Samba4 zároveň. Christian také zmínil, že se nová verze 3.4.0 po vydání dostane určitě i do Squeeze.


Jun 17 2009

Debian mění svůj Twitter

Rubrika: Projekt 8:05  

Před třemi měsíci jsem zde upozorňoval na to, že Debian má svůj Twitter na @debianproject. Díky jednomu z uživatelů, který si před časem zaregistroval uživatelské jméno Debian a nyní jej poskytl, může mít projekt logičtější Twitter adresu @debian. Pokud jste sledovali starší kanál, měli byste přepnout na nový.


Jun 16 2009

Bude MONO součástí základní instalace?

Rubrika: Balíčky, Software 19:44  

Robert Millan shrnul na svém blogu diskusi, která se v Debianu vede ohledně zavedení balíčků s MONO do základní instalace desktopu. Důvodem této debaty je začlenění projektu Tomboy, který umožňuje uživateli vytvářet poznámky. Celá instalace by se tímto krokem podle Roberta zvětšila asi o 40 MB. Sám pak upozorňuje na projekt Gnote, který nabízí naprosto totožné funkce. „Myslím, že bych se nechal přesvědčit o tom, že poznámkovač je natolik důležitý, že musí být součástí základní instalace. Jaký je ale důvod k tomu, táhnout za sebou celý .NET, abychom dosáhli stejné funkcionality?“ stěžuje si Robert Millan.


Jun 16 2009

V unstable je jádro 2.6.30

Rubrika: Balíčky, Software 19:35  

Bastian Blank v mailové konferenci oznámil, že se do unstable dostalo nové jádro 2.6.30. To přináší řadu novinek a v Debianu je k dispozici pro všechny hlavní architektury (486, 686, amd64 a další).